poniedziałek, 30 lipca 2012

6

Cynamonowo-miodowy omlet z piekarnika z tartym jabłkiem i bananem


 Przepis zaczerpnięty z bloga  anyżkowo.  Robię go już któryś raz za każdym razem z innymi dodatkami. niestety nigdy nie pamiętam ile czasu mam go piec. Bo u mnie 10min to za mało. Dzisiaj piekłam ok. 20-25min,. I w czasie jedzenia stwierdziłam, że mogłam jeszcze go trochę potrzymać w piekarniku. No, ale cóż człowiek uczy się na własnych błędach. Z racji tego, że zachciało mi się go z jabłkami i bananem niestety po ich ułożeniu trochę opadł. Ale i tak go wielbię i kiedyś dojdę to tego aby był perfekcyjny. <3

Składniki:
Borówki mi się niestety skończyły. I nie wiem kiedy będę mieć nowe. Najprawdopodobniej w czwartek i to będą moje ostatnie bo w sobotę wyjeżdżam. ;<


5 komentarzy:

  1. To chyba byłby omlet idealny dla mnie - nie można go rozwalić ;) Świetny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak.:D Ten na patelni tyle razy już zepsułam przewracając, że nawet nie jestem w stanie policzyć :D Aż, chciałam sobie kupić taką patelnię specjalną do omletów, (dwustronną :D ) i kiedyś kupię :D

      Usuń
  2. mniam ,ale mi narobiłaś smaku na taki omlecik ,pychota :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ten omlet wyglada niebiansko <3 musze sobie zrobic takiego, z piekarnika jeszcze nigdy nie jadlam :-) fajny pomysl!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja jednak preferuję patelniowego ;P

    OdpowiedzUsuń