piątek, 17 kwietnia 2015

944. Inna wersja bloku czekoladowego.


Kakaowo-bananowy krem z mleka z proszku


Skoro już po całych wiekach w mojej szafce znalazło się mleko w proszku to postanowiłam pokombinować, szkoda tylko, że tak mało go wyszło :D

Fajnie jest mieć czasami na 10 do szkoły ^^ ( i wychodzić po 3 :D )

Przepis:
1/2 szklanki mleka w proszku (ok.50-60g)
1/3 szklanki wody(ok.70ml)
1,5 rozgniecionego banana(ok.150g)
3 czubate łyżeczki kakao
cynamon
ew. coś do posłodzenia

Wodę zagotowujemy, wsypujemy mleko energicznie mieszając do uzyskania gładkiej masy, dodajemy kakao i znów mieszamy. Na sam koniec mieszamy z rozgniecionym bananem, przelewamy do słoiczka i wsadzamy na kilka godzin(noc) do lodówki.

13 komentarzy:

  1. Ja też mam zbędne mleko w proszku i zastanawiałam się co można z nim począć! Podasz przepis? ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. O, świetne wykorzystanie mleka w proszku :D

    OdpowiedzUsuń
  3. przepis proooosze <3 super wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie kombinowałam jeszcze z mlekiem w proszku i w sumie nie ciągnie mnie do niego :D Choć krem wygląda kusząco:)

    OdpowiedzUsuń
  5. A ja od razu nabrałam ochoty na borówki:p

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale pysznie wygląda! Oj zdecydowanie jestem na tak, jeśli do szkoły na 10 :D

    OdpowiedzUsuń
  7. pamiętam ten krem, jadłam go kiedyś bardzo często :) teraz w sumie z mleka sojowego w proszku mogłabym zrobić :D

    OdpowiedzUsuń
  8. jestem fanką wszelkich kremów, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  9. wow, ciekawa jestem smaku. Mam mleko, też zalega, warto spróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  10. jakie to apetyczne! <3 moje mleko w proszku zdążyło się przeterminować. ;P

    OdpowiedzUsuń
  11. Przyznać się muszę, że nigdy nie jadłam mleka w proszku :P Bloku czekoladowego też nie!

    OdpowiedzUsuń