wtorek, 6 stycznia 2015

845. Krem jaglany & "warkocz" z czekoladą.

Bananowo-kokosowy krem jaglany*
 z granatem i płatkami migdałowymi

*z mąką kokosową i mleczkiem kokosowym 
Krem genialny, za to za zdjęciami w ciemności nie tęskniła, uznajmy po prostu, że prawie, że szare zdjęcia są ładniejsze od tych "normalnych" ;) 

Dobrze, że za 1,5 tygodnia mogę wrócić do mojego leniuchowania ;)

Warkocz wyszedł,( dobra warkoczem w 100% nie był, ale liczą się chęci! xd :D )
Zdjęć jako takich też za bardzo nie ma bo ciemno było i za dobry był by czekać ;P



Składniki:
 (na krem)

60g kaszy jaglanej 
20g mąki kokosowej 
spory banan
1/3 - 1/2 szklanki mleczka kokosowego (ew. trochę mleka)
ew. coś do posłodzenia

Kaszę uprażyć w garnuszku. Zalać 1 1/3 szklanki wody, posolić, przykryć i gotować do czasu wchłonięcia się wody. Ugotowaną kaszę ostudzić. Dodać banana. Zmiksować. Dodać resztę składników, wymieszać, przełożyć do miseczki i schłodzić w lodówce. (najlepiej przez całą noc) 

14 komentarzy:

  1. Akurat skończyła mi się mąka kokosowa a ty tak kusisz! :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Poproszę o kromeczkę takiego warkocza :)

    OdpowiedzUsuń
  3. zjadłabym ten warkocz, chyba w całości.. :D
    ile ja bym dała, żeby za półtora tygodnia znów mieć wolne!

    OdpowiedzUsuń
  4. Też dziś wcinam krem jaglany <3
    A ten warkocz wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. pewnie był pyszny - zarówno krem jak i warkocz : )

    OdpowiedzUsuń
  6. Wszystko takie zasmaczyste :D Nie można przejść obok tego obojętnie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. może i nie był warkoczem w 100%, ale zdecydowanie musi smakować świetnie! :) tak samo jak ten śniadaniowy krem!

    OdpowiedzUsuń
  8. Warkocza może nie przypomina ale i tak ma bardzo ciekawą formę!

    OdpowiedzUsuń
  9. Porywam miseczkę z całą zawartością :)

    OdpowiedzUsuń
  10. krem jaglany w 100% moje smaki!! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. nie wiem co lepsze krem czy warkocz, biore i to i to :)

    OdpowiedzUsuń
  12. kocham ten krem i kocham ten warkocz, nic wiecej nie mam do dodania!

    OdpowiedzUsuń