środa, 29 sierpnia 2012

22.

Taki tam jakiś widoczek z Podlasia.

Dzisiaj tak nie śniadaniowo i późno z racji tego, że tata spełnił swoje groźby i schował mi gdzieś aparat. 
Dlatego, że nie chowałam go po każdym użyciu tylko stał na stole, no cóż nie sądziłam, że dotrzyma słowa :P 
Jutro powinnam już go odzyskać ( przynajmniej mam taką nadzieję ) :P Więc śniadanie powinno już być normalnie dodane. :P

Dzisiaj na śniadanko zagościła u mnie owsianka o smaku krówek podana z bananem i borówkami. Mmmm, pyszna była <3

No i upiekłam swoje pierwsze w życiu muffinki.
Macie może pomysł dlaczego wyszły lekko gumowate? Korzystałam z tego przepisu. Cukier zastąpiłam miodem. I zamiast 2 łyżeczek sody dałam jedną sody i jedną proszku do pieczenia. 


9 komentarzy:

  1. krówkowa owsianka *.* jak ja zrobiłaś?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gotuję mleko. Krówki ( ja wzięłam 2 ) kroję, wrzucam do gorącego mleka, czekam, aż się rozpuści i dalej robię tak jak z normalną owsianką, tylko, że już niczym nie dosładzam :)

      Usuń
  2. ładny widoczek ;)
    szkoda ,że nie ma zdjęcia sniadanka ,ale na pewno było pyszne ;) owsianka zawsze jest dobra ,a szczególnie taka krówkowa ;d

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny widok :) A owsiank z krówkami? Rozpływam się ;p To musiało być pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeśli chodzi o muffinki, to może za długo mieszałaś? W muffinkach trzeba robić to tylko do połączenia składników, bo inaczej może właśnie coś nie wyjść. Hmm?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Możliwe, a czym mieszać łyżką, czy mikserem ? Dziękuje za radę :)

      Usuń
  5. Ja tylko raz piekłam muffiny , więc nie wiem. O smaku krówki pyyycha:D

    OdpowiedzUsuń
  6. co do gumowatości, to nie mam pojęcia, ale za to masz śliczne zdjęcie pola, fajnego tate i zostałaś otagowana :) :*

    OdpowiedzUsuń
  7. Na pewno była pyszna, ale masz tatę... Mój by mi tego nie zrobił, z tym, że ja się troszczę o aparat ;P

    OdpowiedzUsuń