niedziela, 18 maja 2014

627. Boskie naleśniki.



naleśniki z bananowym twarożkiem, polewą kajmakową i migdałami 

To było ge-nial-ne! *.*

A wczoraj postanowiłam zaryzykować, kupiłam orzechy, wyjęłam mikser i coo? Udało się, mikser przeżył, a ja mam swoje pierwsze domowe masło orzechowe, a nawet dwa! Jedno zwykłe z ziemnych(które za bardzo swoją droga podprażyłam, ale co tam) i drugie ze słonecznika! 

13 komentarzy:

  1. generalnie uwielbiam robić bananowe twarożki do naleśników! z tymi sosami musiało być słodko i to bardzo :)
    warto spróbować by się przekonać ;) możesz mi podesłać słoiczek masła :D

    OdpowiedzUsuń
  2. rzeczywiście boskie! wyglądają cudnie, a smakują pewnie jeszcze lepiej!

    OdpowiedzUsuń
  3. Masło ze słonecznika jest genialne. Każde domowe jest najlepsze :]

    A dzisiejsze naleśniki nawet wyglądają i brzmią genialnie, a co dopiero smak...

    OdpowiedzUsuń
  4. Idealne dodatki do naleśników:). Jeszcze nie robiłam domowego masła, ale to z orzechów jest pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Domowe masła są najlepsze na świecie :) Teraz już żadnego nie kupisz! :)
    A naleśników inaczej niż "boskie" nazwać się nie da! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie mogę się na nie napatrzeć!
    banan, kajmak! <3
    podziel sie tym masłem! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Z takimi dodatkami te naleśniki faktycznie musiały być boskie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Domowe masełko najlepsze! <3

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja nie robiłam jeszcze masła, boję się o blender bardzo, ale chyba w końcu zrobię ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. a mogłabym prosić o przepis na naleśniczki? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne :)
      30g mąki pełnoziarnistej
      15g mąki pszennej
      jajko
      80ml mleka + ok.20ml wody
      aromat, szczypta soli, coś do posłodzenia
      + czasami dodam rozpuszczone masło ;)

      Mąkę przesiewam, dodaję resztę składników i miksuję. Smażę na dobrze rozgrzanej patelni. :)

      Usuń