wtorek, 17 czerwca 2014

657. Kakaowe crumble.


Truskawki z rabarbarem pod kakaową kruszonką 
z jogurtem z mascarpone(nie ma na zdjęciu)


Dzisiaj leniwie, bez szkoły, za to z genialnym śniadaniem *.*

Przepis:
30g mąki żytniej
10g mąki pszennej
10g kakao
ok.17-20g miękkiego masła
łyżeczka cukru(lub więcej)
łyżeczka miodu
łyżeczka wody
szczypta soli, cynamonu, sody oczyszczonej

200g truskawek
100g rabarbaru
łyżeczka mąki ziemniaczanej
cynamon
ew. coś do posłodzenia


Wszystkie składniki na kruszonkę zagniatamy i wstawiamy na ok.30min do lodówki. Truskawki i rabarbar kroimy na mniejsze części, mieszamy z cynamonem i mąką. Przekładamy do żaroodpornego naczynka, posypujemy kruszonką i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok.30min.


Ps. Uzupełniłam wczorajszy przepis, oraz ten na serniczek z wiejskiego ;)

11 komentarzy:

  1. Ale ciekawie wygląda. Kakaowego nigdy nie widziałam ;P

    OdpowiedzUsuń
  2. Szczerze powiedziawszy to pierwszy raz widzę crumble w wersji kakaowej. Musze spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wow, mocnooo kakaowe i chrupiące! uwielbiam takie poranki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O mamuniu, zakochałam się chyba w Twoim śniadaniu!

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie wątpię, że to było genialne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. wygląda cudownie, ten mocny kolor ♥

    OdpowiedzUsuń
  7. Ładne jest i pysznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń