*z mąką orzechową i masłem orzechowym
Początkowo miał być odrobinę inny, ale stwierdziłam, że teraz pora na mąkę orzechową, która jakoś długo zapomniana leżała, a przecież jakoś trzeba ją zużyć skoro już jest otwarta (swoja drogą zapach już nie ten sam co przy pierwszym otworzeniu :(, ale wciąż jest :) ) . Tak więc powstało coś dobrego, z zaledwie kilku składników ^^
swoją drogą czemu mleko sojowe jest takie drogie >. <
ok.250g gęstego pure z dyni hokkaido
ok. 1/2 szklanki mleka sojowego/innego roślinnego
30-40g mąki orzechowej
porządna łycha masła orzechowego (ok.30-40g)
cynamon
coś do posłodzenia
Wszystkie składniki ze sobą dokładnie zmiksować/wymieszać, schłodzić przez noc w lodówce :)
Właśnie w ten weekend zaopatrzyłam się w tą mąkę i muszę w końcu zacząć coś z nią kombinować :)
OdpowiedzUsuńDynia i orzech, to lubię! Moja mąka orzechowa też leży odłogiem w oczekiwaniu na wykorzystanie, ale i na nią przyjdzie kolej. Te Twoje maliny... nie żałujesz sobie :D
OdpowiedzUsuńdynia, orzechy, dla mnie idealnie! :)
OdpowiedzUsuńjestem w raju!!
OdpowiedzUsuńdyniowo i orzechowo- to gwarantuje nieziemski smak!
OdpowiedzUsuńkocham te smaki, mogę takie kremy jeść codziennie?! tylko dajcie mi tyle puree dyniowego <3 i mąkę orzechową treż chętnie przygarnę :D
OdpowiedzUsuńpragnę tej mąki orzechowej <3
OdpowiedzUsuńdynia + orzechy - to musi być przepyszne! :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze kupnej mąki orzechowej ;< Zawsze robię sobie sama, ze zmielonych orzechów- ale nie wiem czy to się liczy;p
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na śniadanie :D
Co do mleka sojowego, w biedronce możesz kupić za 5 zł, ta cena nie jest jeszcze taka tragiczna :D