z kokosowym sosem karmelowym* i gruszką
*sos karmelowy z mleczkiem kokosowym, zamiast śmietanki, wegański :)
W taka pogodę nie marzę o niczym więcej.
Czasami wystarczy jedna osoba, kilka słów, to, że po prostu jest i od razu jakoś jest lepiej :)
*sos karmelowy z mleczkiem kokosowym, zamiast śmietanki, wegański :)
W taka pogodę nie marzę o niczym więcej.
Czasami wystarczy jedna osoba, kilka słów, to, że po prostu jest i od razu jakoś jest lepiej :)
Przepis:
50g przesianej mąki gryczanej
100-120 ricotty
100g pure z dyni hokkaido
ok.30-50ml mleka
jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody do pieczenia
szczypta cynamonu
ew. cukier, aromat
Białko ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wszystkie pozostałe składniki ze sobą mieszam i delikatnie dodaję białko. Smażę na rozgrzanej pateln
Dyniowe ricotta hotcakes to wspomnienie blogerskiego spotkania w Krakowie, trafiłaś w czuły punkt <3 i ten sos! Dobrze, że jest lepiwj, ciesz się, że masz taką osobę ;)
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńSos karmelowy wygrywa w tym śniadaniu! :D
OdpowiedzUsuńChcę ten wegański karmeeeel <3
OdpowiedzUsuńIdealna grubość placków, a do tego ten sos karmelowy... Wygrałaś dzisiaj chyba tym śniadaniem jak dla mnie <3
OdpowiedzUsuńtalerz wspaniałości!
OdpowiedzUsuńpysznie !
OdpowiedzUsuńPomysłowe :)
OdpowiedzUsuńU mnie były wczoraj :D
OdpowiedzUsuńAle ten sos podbił moje serducho! <3
Ja nawet chyba wiem, co to za osoba :*
OdpowiedzUsuńBliskość przyjaciół jest bezcenna :) A takie placki to moje kolejne śniadaniowe marzenie!
OdpowiedzUsuńNo ten sos karmelowy do mnie bardzo przemawia, idealny do zwieńczenia takich cudnych placków <3
OdpowiedzUsuńDzięki za kciuki, przydały się :*