niedziela, 3 stycznia 2016

W pośpiechu.

Kokosowy krem z batata*,  i gruszką 
*z mąką kokosową i mleczkiem kokosowym


dużo gruszek u mnie, ale wszystkie nagle się jakieś miękkie zrobiły wszystkie.. no, ale nic sie nie zmarnuje :D
i znów ten poranny pośpiech


Przepis:

200-250g upieczonego batata
1/3 szklanki mleczka kokosowego + do podania
1/3 szklanki wody
ok.20g mąki kokosowej
coś do posłodzenia

Batata zmiksować z mleczkiem i wodą na pure, dodać mąkę i coś do osłodzenia. Schłodzić w lodówce, lub zajadać od razu. 

5 komentarzy:

  1. Gruszek nigdy za wiele! Tak samo jak pysznych kremów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. kokosowy batat brzmi ciekawie: )

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie to samo się z gruszkami stało! Więc muszę szybko zapobiec zepsuciu :P

    OdpowiedzUsuń
  4. TEN KREM BYŁ FENOMENALNY! Zazdroszczę śniadania, bo wiem, że jest czego :)

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń