niedziela, 17 stycznia 2016

Podwójnie dyniowa muffina,


Muffina dyniowa*, z suszoną żurawiną i ricottą 
*z mąki dyniowej, pure z dyni

poranek idealny, muffina i kawa.

Mąkę dyniową kupiłam już jakiś czas temu, ale wyszło tak, że nigdy nie było okazji by ją otworzyć, aż do dzisiaj, generalnie jak to taka mąką jest bardziej chłonna, ale nie aż tak jak kokosowa, więc też trzeba ją wyczuć, ale jak na pierwszą zabawę z tą mąką to jestem zadowolona ^^

a jak zakupy? Standardowo.. wszystko kupione.. to co nie trzeba xd  

9 komentarzy:

  1. Te Twoje muffiny wyglądają zawsze tak pysznie! Jak je widzę to myślę sobie, że z chęcią zjadłabym je za Ciebie haha

    OdpowiedzUsuń
  2. Dokładnie! Są baardzo apetyczne! A co do zakupów, to mam identycznie :D

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Chętnie bym tej mąki sprobowała :) Muffina ma fajny kolor - taki zielonkawy zamiast pomarańczowego :D To pewnie dzięki mące, bo jest chyba zielona? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. kiedy bedzie przepis http://more-food-love-and-life.blogspot.com/2016/01/jaglanka-z-piekarnika.html ?

    OdpowiedzUsuń
  5. mmmm aż nabrałam ochoty na słodkie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Twoje muffiny są najlepsze! ;)

    OdpowiedzUsuń