Batatowy krem z tofu,
z masłem orzechowym i daktylami; bananem
połączenie świeże daktyle+masło orzechowe... nie muszę chyba mówić jak bardzo uzależnia?
kolejny krem tofu za.. jeszcze jakieś milion pomysłów :D czemu moja głowa jest na tym polu (za bardzo) tak kreatywna? xd
próba upchania wszystkiego do słoiczka.. taak xd
Przepis:
150g pure z pieczonego batata
200g tofu
1/3-1/2 szklanki mleka roślinnego/wody
coś do posłodzenia
cynamon
banan
świeże daktyle
masło orzechowe
Wszystkiego składniki zmiksować na gładką masę, wmieszać pokrojonego w plasterki banana i daktyle, na wierzchu dodać masło orzechowe i więcej daktyli.
Przepis:
150g pure z pieczonego batata
200g tofu
1/3-1/2 szklanki mleka roślinnego/wody
coś do posłodzenia
cynamon
banan
świeże daktyle
masło orzechowe
Wszystkiego składniki zmiksować na gładką masę, wmieszać pokrojonego w plasterki banana i daktyle, na wierzchu dodać masło orzechowe i więcej daktyli.
O tak, masło orzechowe i świeże daktyle to połączenie idealne. Te produkty chyba dla siebie po prostu zostały stworzone :)
OdpowiedzUsuńja uwielbiam tą kreatywność w kuchni, to jest po prostu pasja :)
OdpowiedzUsuńkrem obłędny! ahhh te daktyle i masło orzechowe… tak kusisz mnie bym kupiła/zrobiła słoiczek pb XD
Oj, uzależnia! Najlepsza przekąska albo dodatek do koktajli :)
OdpowiedzUsuńTakie uzależnienie to jestem w stanie zaakceptować i to z przyjemnością nawet ;)
OdpowiedzUsuńPodasz przepis podstawowy?
OdpowiedzUsuńMa przepiekny kolor!
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com