Ryżowe placki bananowe z mango
obieranie mango to nadal dla mnie zagadka xd
genialnie puchate i leciutkie wyszły ^^
Miłego tygodnia :)
Przepis:
45g mąki ryżowej
15g mąki pszennej
jajko
banan
kapka mleka
cynamon
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
ew. coś do dosłodzenia
Banana rozgnieść widelcem, zmiksować z jajkiem. Dodać resztę składników. Można odstawić na 30-60min do lodówki. Smażyć na rozgrzanej patelni, pod przykryciem na małym ogniu, przekręcić i zwiększyć ogień.
Patrzę na to zdjęcie i tak myślę, że zjadłabym mango haha Chyba pójdę do sklepu i je kupię :>
OdpowiedzUsuńTo pierwsze zdjecie jest przepiękne! Idealnie odzwierciedla smak placków xd :*
OdpowiedzUsuńUwielbiam mango, ale obieranie i krojenie tych najlepszych- mocno dojrzałych sztuk nadal pozostaje dla mnie sztuką. Najczęściej robię koktajle, wtedy nie musi ładnie wyglądać :P
OdpowiedzUsuńBrzmi po prostu świetnie ;) Wrzucisz przepis?
OdpowiedzUsuńZ tymi kawałkami mango prezentuje się bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńnie wiem czy kiedykolwiek jadam mango :D ale na placki na pewno bym się skusiła!
OdpowiedzUsuń