niedziela, 17 stycznia 2016

Placki na początek.



Ryżowe placki bananowe z mango

obieranie mango to nadal dla mnie zagadka xd
genialnie puchate i leciutkie wyszły ^^ 
Miłego tygodnia :)

Przepis:
45g mąki ryżowej
15g mąki pszennej
jajko
banan
kapka mleka
cynamon
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
ew. coś do dosłodzenia

Banana rozgnieść widelcem, zmiksować z jajkiem. Dodać resztę składników. Można odstawić na 30-60min do lodówki. Smażyć na rozgrzanej patelni, pod przykryciem na małym ogniu, przekręcić i zwiększyć ogień. 

6 komentarzy:

  1. Patrzę na to zdjęcie i tak myślę, że zjadłabym mango haha Chyba pójdę do sklepu i je kupię :>

    OdpowiedzUsuń
  2. To pierwsze zdjecie jest przepiękne! Idealnie odzwierciedla smak placków xd :*

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam mango, ale obieranie i krojenie tych najlepszych- mocno dojrzałych sztuk nadal pozostaje dla mnie sztuką. Najczęściej robię koktajle, wtedy nie musi ładnie wyglądać :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Brzmi po prostu świetnie ;) Wrzucisz przepis?

    OdpowiedzUsuń
  5. Z tymi kawałkami mango prezentuje się bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. nie wiem czy kiedykolwiek jadam mango :D ale na placki na pewno bym się skusiła!

    OdpowiedzUsuń