Ledwo co wróciłam, a już wracam.. cudownie, dobrze, że zaraz weekend ;)
sernik do pudełka, kawa do termosu i (znów) szkoła.
Przepis:
200g twarożku sernikowego (z wiaderka lub tego typu)
100-150g pure z pieczonego batata
jajko
łyżka budyniu waniliowego
cynamon
coś do posłodzenia
Wszystkie składniki ze sobą dokładnie zmiksować. Przelać do naczynka wyłożonego papierem. Piec ok.35min w 200stopniach. Przestudzić, schłodzić w lodówce.
Polać sosem.
Sos;
daktyle + wrzątek
tahini
cynamon
daktyle zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić. Zmiksować/rozgnieść, wymieszać z tahini i cynamonem.
sernik do pudełka, kawa do termosu i (znów) szkoła.
Przepis:
200g twarożku sernikowego (z wiaderka lub tego typu)
100-150g pure z pieczonego batata
jajko
łyżka budyniu waniliowego
cynamon
coś do posłodzenia
Wszystkie składniki ze sobą dokładnie zmiksować. Przelać do naczynka wyłożonego papierem. Piec ok.35min w 200stopniach. Przestudzić, schłodzić w lodówce.
Polać sosem.
Sos;
daktyle + wrzątek
tahini
cynamon
daktyle zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić. Zmiksować/rozgnieść, wymieszać z tahini i cynamonem.
Smacznie ;-)
OdpowiedzUsuńJestem strasznie ciekawa jak wykorzystałaś batata w serniczku! Czekam na przepis :)
OdpowiedzUsuńA intensywny tryb bardzo lubię. Nie ma wtedy czasu na nudę i monotonność. A gdy na chwilę usiądziesz, czujesz się po prostu cudownie!
ten sosik to mistrzostwo!
OdpowiedzUsuńpyszniutko :)
OdpowiedzUsuńwygląda cudnie ;)
OdpowiedzUsuńZjadłabym z przyjemnością ;)
OdpowiedzUsuń