oraz bananem i dom.sosem toffi
Na wszystko przychodzi pora ;)
Fajnie wygląda, bo wygląda, ale weź się człowieku dostań do tego musu xd
Składniki:
200g serka wiejskiego
50g serka sernikowego
jajko
30g proszku budyniowego
1/4 szklanki mleka
coś do posłodzenia
ew.aromat waniliowy
Sery umieścić w garnuszku i dokładnie wymieszać z jajkiem. Zagotować(często mieszając). W tym czasie rozmieszać budyń z mlekiem. Wlać do zagotowanego sera, energicznie mieszając, gotować jeszcze chwilę do zgęstnienia. Lekko ostudzić i przełożyć do słoiczka/miseczki. Schłodzić przez noc w lodówce.
Składniki, na sos:
150g cukru
200ml kremówki*
50ml wody
30g masła
szczypta soli(lub więcej)
ew. cynamon
*po schłodzeniu chyba jeszcze dolewałam więcej, bo sos dość mocno może zgęstnieć
Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i gotować do czasu, aż sos zbrązowieje i częściowo się zredukuje (ok.15-20min?) (robiłam to na oko) Przelać do słoiczka i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Sos po takim schłodzeniu gęstnieje i jeżeli chcecie możecie dolać kremówki/wody do uzyskania pożądanej konsystencji, ja to potem robiłam na oko ;)
Fajnie wygląda, bo wygląda, ale weź się człowieku dostań do tego musu xd
Składniki:
200g serka wiejskiego
50g serka sernikowego
jajko
30g proszku budyniowego
1/4 szklanki mleka
coś do posłodzenia
ew.aromat waniliowy
Sery umieścić w garnuszku i dokładnie wymieszać z jajkiem. Zagotować(często mieszając). W tym czasie rozmieszać budyń z mlekiem. Wlać do zagotowanego sera, energicznie mieszając, gotować jeszcze chwilę do zgęstnienia. Lekko ostudzić i przełożyć do słoiczka/miseczki. Schłodzić przez noc w lodówce.
Składniki, na sos:
150g cukru
200ml kremówki*
50ml wody
30g masła
szczypta soli(lub więcej)
ew. cynamon
*po schłodzeniu chyba jeszcze dolewałam więcej, bo sos dość mocno może zgęstnieć
Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i gotować do czasu, aż sos zbrązowieje i częściowo się zredukuje (ok.15-20min?) (robiłam to na oko) Przelać do słoiczka i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Sos po takim schłodzeniu gęstnieje i jeżeli chcecie możecie dolać kremówki/wody do uzyskania pożądanej konsystencji, ja to potem robiłam na oko ;)
Spokojnie łyżeczka, po łyżeczce i musik będzie Twój :D
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńHaha przydałaby się dłuuuga łyżeczka :D Serniczek z wiejskiego najpyszniejszy jest :)
OdpowiedzUsuńŚliwka o tej porze? Gdzieś ty je znalazła? :)
OdpowiedzUsuńW zamrażalniku xd :D
UsuńJak go robisz? :)
OdpowiedzUsuńSerniczek, czy sos? :P ^^
UsuńTo domowe toffi... o mamuniu <3
OdpowiedzUsuńO mniam!!! *.*
OdpowiedzUsuńO mniam!!! *.*
OdpowiedzUsuńHaha, no pomęcz się trochę z tym musem :D Można przepis na toffee? :D
OdpowiedzUsuńJasne, zaraz uzupełnię ;)
UsuńJeszcze z wiejskiego nie robiłam ;)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda!:)
OdpowiedzUsuńcodziennie tworzysz coraz lepsze te śniadania!
OdpowiedzUsuńWygląda bosko, muszę kiedyś spróbować gotowanego wiejskiego!:) A ten sos, mniam!
OdpowiedzUsuńSpodziewam się, że trudno się było dostać, ale jednak wygląd wszystko rekompensuje, ten serniczek to mistrzostwo ♥
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/