owsiany szejk, podany z migdałami, daktylami i malinami
(płatki owsiane, banan, mleko, kawa, masło orzechowe, kakao, cynamon)
Takie .. prawie poranne doładowanie, bo chyba "śniadaniem" tym, bliżej mi do pory obiadowej, ale co tam.
a tak po za tym, zdecydowanie częściej muszę robić takie owsiane szejki, niebo <3 nbsp="" p="">
Wszystko udane. Dojechałam. Wróciłam. Dobrze się wybawiłam. Może trochę tylko głos gdzieś po drodze straciłam.. ;P
Przepis:
1/2 szklanki płatków owsianych + 1/2 szklanki wrzątku do zalania
banan
1/4 szklanki mocnej kawy
1/4 szklanki mleka
łyżka masła orzechowego
czubata łyżeczka kakao
cynamon,
ew. coś do posłodzenia
Płatki zalewamy wcześniej wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy. (ja odstawiłam na noc do lodówki)
Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu, miksujemy.
3>
Migdały wyglądają bardzo apetycznie! :D
OdpowiedzUsuńTakiego szejka to muszę sobie zafundować :D
OdpowiedzUsuńMi też by się taki szejk przydał :D
OdpowiedzUsuńPyszne doładowanie z rana! <3
OdpowiedzUsuńrozpoczynać dzień takim szejkiem to zwiastuje udany dzień :)
OdpowiedzUsuńsuper, że impreza udana :)
Smacznie ;))
OdpowiedzUsuńSzejk z kawą! Genialny pomysł!
OdpowiedzUsuńLubię takie owsiane szejki :D
OdpowiedzUsuńZastanawia mnie połączenie kawy i masła orzechowego :) Muszę kiedyś spróbować!
OdpowiedzUsuńPo przepisie wnioskuję, że to musiało być pyszne, muszę koniecznie kiedyś zrobić!
OdpowiedzUsuńszejk z pewnością dodał Ci sporo energii - uwielbiam te owsiane z tak smacznymi dodatkami :)
OdpowiedzUsuń