poniedziałek, 19 stycznia 2015

857. Kokosowy krem z awokado.


Kokosowy "budyń" z awokado i banana*;
z wiśniami

*z mleczkiem kokosowym i mąką kokosową

Dobrze jest tak zacząć dzień.

Przepis:

1/2 sporego awokado (ok.100g)
1,5 dużego banana (ok.200g)
1/4 szklanki mleczka kokosowego
30-40g mąki kokosowej
szczypta cynamonu
coś do posłodzenia

Awokado i banana zmiksować. dodać resztę składników. Odstawić na trochę do lodówki(może być cała noc, ale wtedy można dodać trochę soku z cytryny, by banan, aż tak nie ściemniał, ja swój tym razem wsadziłam na jakąś godzinę do lodówki )


12 komentarzy:

  1. Chętnie poznam przepis na to cudo, bo kolejne awokado dojrzewa właśnie na moim parapecie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam kiedyś coś takiego tylko z samą mąką kokosową :)

    OdpowiedzUsuń
  3. nie tylko dobrze, ale i pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To połączenie mogę powtarzać do znudzenia! <3

    OdpowiedzUsuń
  5. To się prezentuje bardzo smacznie (zwłaszcza jak ma mleczko kokosowe).

    OdpowiedzUsuń
  6. o jaa, ten budyń mi się teraz po nocach będzie snić :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudowny budyń, a te wiśnie tylko wzmagają mi apetyt:( Nie powinnam oglądać takich zdjęć po kolacji, za bardzo lubię awokado!

    OdpowiedzUsuń
  8. oj od takiego budyniu też bym chciała zacząć dzień :)

    OdpowiedzUsuń