z jogurtem z mascarpone(nie ma na zdjęciu)
Dzisiaj leniwie, bez szkoły, za to z genialnym śniadaniem *.*
Przepis:
30g mąki żytniej
10g mąki pszennej
10g kakao
ok.17-20g miękkiego masła
łyżeczka cukru(lub więcej)
łyżeczka miodu
łyżeczka wody
szczypta soli, cynamonu, sody oczyszczonej
200g truskawek
100g rabarbaru
łyżeczka mąki ziemniaczanej
cynamon
ew. coś do posłodzenia
Wszystkie składniki na kruszonkę zagniatamy i wstawiamy na ok.30min do lodówki. Truskawki i rabarbar kroimy na mniejsze części, mieszamy z cynamonem i mąką. Przekładamy do żaroodpornego naczynka, posypujemy kruszonką i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok.30min.
Ps. Uzupełniłam wczorajszy przepis, oraz ten na serniczek z wiejskiego ;)
Dzisiaj leniwie, bez szkoły, za to z genialnym śniadaniem *.*
Przepis:
30g mąki żytniej
10g mąki pszennej
10g kakao
ok.17-20g miękkiego masła
łyżeczka cukru(lub więcej)
łyżeczka miodu
łyżeczka wody
szczypta soli, cynamonu, sody oczyszczonej
200g truskawek
100g rabarbaru
łyżeczka mąki ziemniaczanej
cynamon
ew. coś do posłodzenia
Wszystkie składniki na kruszonkę zagniatamy i wstawiamy na ok.30min do lodówki. Truskawki i rabarbar kroimy na mniejsze części, mieszamy z cynamonem i mąką. Przekładamy do żaroodpornego naczynka, posypujemy kruszonką i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok.30min.
Ps. Uzupełniłam wczorajszy przepis, oraz ten na serniczek z wiejskiego ;)
Ale ciekawie wygląda. Kakaowego nigdy nie widziałam ;P
OdpowiedzUsuńCo za intensywny kolor! ;)
OdpowiedzUsuńSzczerze powiedziawszy to pierwszy raz widzę crumble w wersji kakaowej. Musze spróbować :)
OdpowiedzUsuńwow, mocnooo kakaowe i chrupiące! uwielbiam takie poranki :)
OdpowiedzUsuńO mamuniu, zakochałam się chyba w Twoim śniadaniu!
OdpowiedzUsuńKruuuuuszonka <3
OdpowiedzUsuńNie wątpię, że to było genialne :)
OdpowiedzUsuńwygląda cudownie, ten mocny kolor ♥
OdpowiedzUsuńcuudo! <3
OdpowiedzUsuńTak idelanie *.*
OdpowiedzUsuńŁadne jest i pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuń