wtorek, 10 czerwca 2014

651. Wiejski z piekarnika



cytrynowy sernik z serka wiejskiego z borówkami i miodem 

Cudowna skorupka się zrobiła, następnym razem tylko wsadzę go na noc do lodówki ^.^

Śniadanie pod tytułem.. mam czas.... ups, nie mam czasu xd

Noo, tak bo nie byłabym sobą gdybym się nie poparzyła choć raz na dwa dni.


Przepis:
200g serka wiejskiego
ok.70-100g mielonego sera
jajko
20g waniliowego proszku budyniowego
skórka starta z cytryny
sok z cytryny(1-2 łyżki)
coś do posłodzenia
szczypta soli

borówki

Wszystkie składniki ze sobą miksujemy. Delikatnie mieszamy z borówkami. Przekładamy do natłuszczonego naczynka i pieczemy ok.35min w piekarniku nagrzanym do 180stopni. 

9 komentarzy:

  1. świetny jest! muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. cytrynowy, brzmi świetnie! do tego te jagody :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten pomysł ze wstawieniem do lodówki jest dość dobry :-D

    OdpowiedzUsuń
  4. Serniczek z wiejskiego wciąż przede mną. Ma cudowny złoty kolor :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Doskonale wygląda ta przypieczona skorupka :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kolejna osoba kusi mnie serniczkiem z wiejskiego, a ja mam ciągle lenia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. z wiejskiego z nutą cytryny musiał być wyjątkowo smaczny, chętnie się przekonam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mam to samo. Robię bardziej czasochłonne śniadanie, bo wydaje mi się, że mam dużo czasu, a potem gnam ze wszystkim na złamanie karku xD

    OdpowiedzUsuń
  9. z wiejskiego jeszcze nie robiłam!
    podasz przepis, proszę! :))

    OdpowiedzUsuń