niedziela, 22 czerwca 2014

662. Domowa chałka i najlepsze tosty na świecie.


Tosty francuskie* z polewą czekoladową** i truskawkami

* z domowej chałki, na maśle
** gorzka i mleczna czekolada + mleko

Miało być troszkę inne śniadanie, ale nie ogarnęłam, że nie mam jednego składnika 
(upiecz, chałkę specjalnie po to, a i tak zapomnij o czymś innym, ta logika xd ) alee, nie szkodzi, jeszcze je zrobię (mam nadzieje, że będę miała z czego... bo chałka znika, dziwnie szybko i nawet mój brat ją je, a to już coś :O )

Tosty z chałki, szczególnie domowej to najlepsze co chyba może być, same smakują genialnie, a z takimi dodatkami? Mamo, jestem w niebie *.*

Chyba upiekę tą chałkę jeszcze raz, specjalnie by móc zjeść z niej (znów) tosty xd >.< 

8 komentarzy:

  1. Ach, jak ja dawno nie jadłam chałki! Nie pamiętam kiedy... :o Muszę zjeść. Albo upiec. I zjeść.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam świeżą chalkę z masełkiem, mmm :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Taka rekomendacja, że chyba jutro chałkę kupię. Albo zrobię :P

    OdpowiedzUsuń
  4. chyba jutro też upiekę chałkę i zrobię takie tosty!
    cudowne!

    OdpowiedzUsuń
  5. A dasz przepis na chałkę ? ; )

    OdpowiedzUsuń
  6. Jadłam chałkę tylko raz i bardzo mi smakowała :) Takie tosty musiały być obłędne

    OdpowiedzUsuń
  7. Chyba wpadnę na taką chałkę! ;)

    OdpowiedzUsuń