z bananem, kawą, daktylami i gorzką czekoladą
Całkowicie z mąki kokosowej, bez żadnej innej, strach był, bo ta mąka kokosowa, a ona jest... inna xd ale za to właśnie ją uwielbiam < 3
Był strach, czy coś z tego wyjdzie, ale wyszło i to jak pysznie < 3
Przepis:
35g mąki kokosowej
łyżka kakao
jajko + białko
banan(ok.100g)
20ml mleka
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
łyżeczka kawy rozpuszczalnej
coś do posłodzenia, cynamon
ew. łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego
gorzka czekolada
kilka daktyli
Banana rozgniatamy widelcem, miksujemy z jajkiem/białkiem i mlekiem. Dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy, wrzucamy posiekane dodatki. Przekładamy do papilotki, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180stopni przez ok.35-40min
Był strach, czy coś z tego wyjdzie, ale wyszło i to jak pysznie < 3
Przepis:
35g mąki kokosowej
łyżka kakao
jajko + białko
banan(ok.100g)
20ml mleka
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
łyżeczka kawy rozpuszczalnej
coś do posłodzenia, cynamon
ew. łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego
gorzka czekolada
kilka daktyli
Banana rozgniatamy widelcem, miksujemy z jajkiem/białkiem i mlekiem. Dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy, wrzucamy posiekane dodatki. Przekładamy do papilotki, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180stopni przez ok.35-40min
Mąka kokosowa to jeden z lepszych ''wynalazków'' ludzkości :D
OdpowiedzUsuńZawsze mam obawę przed robieniem czegoś z tej mąki, ale jak wyjdzie to efekt jest mega ;D
OdpowiedzUsuńMusze kupić tą mąkę ♥
OdpowiedzUsuńJa tak samo. :) Wszyscy nią kuszą.
Usuńjestem nią oczarowana! <3
OdpowiedzUsuńTak zazdroszczę wszystkim mąki kokosowej XD
OdpowiedzUsuńChciałabym mieć tę mąkę w posiadaniu, bo aż mnie zatkało na widok tej muffiny *.*
OdpowiedzUsuńKokosowa <3
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńKokos, kakao, banan, gorzka czekolada - same moje ulubione nuty smakowe :)
OdpowiedzUsuńwyszło świetnie, od razu wyobrażam sobie ten kokosowy posmak - cudna! <3
OdpowiedzUsuńa gdzie muffina dla mnie ?! :D
OdpowiedzUsuńto prawda, że mąka kokosowa bardzo chłonie wszystko, co wilgotne i ciężko zrobić z niej coś mocno zwartego, ale udało Ci się i prezentuje się wspaniale!!
OdpowiedzUsuńTobie zawsze wychodzi pysznie :3
OdpowiedzUsuńKażda Twoja muffina wygląda obłędnie i tak... bardzo muffinowo :D
OdpowiedzUsuńOstatnio kupiłam mąkę kokosową, czas z nią zacząć eksperymentować ;)
Ale genialnie wyrosła Ci ta muffina! Też mam zawsze obawy co do tej mąki, czy wyjdzie, czy nie.
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu kupić tą mąkę! :)
OdpowiedzUsuńA ile ci tych muffinek z tych proporcji wyszło bo 35 g mąki to raptem dwie łyżki stołowe?!
OdpowiedzUsuńJedna dość pokaźna (mniej więcej wielkości dłoni) mąka kokosowa jest dość specyficzna i tam gdzie bym dała ok.60g wystarczyło te 35g :)
Usuń