sobota, 28 lutego 2015

897. Kto by powiedział?...że z fasoli!


Kakaowe gofry z fasoli, z gorzką czekoladą;
borówkami, jagodami i jogurtem naturalnym 


Jedne z najgrubszych gofrów jakie kiedykolwiek zrobiłam! :O I kto by posądził je o to, że są z fasoli? Chyba nikt :D Szczególnie gdyby ich spróbował :D

I ciągle nie wierzę, w to jakimi cudownymi osobami jestem otoczona. W to, że mogę na nich zawsze polewać, nawet w pozornie błahych sprawach ;)

Składniki:

140g białej fasoli (z puszki)
25g mąki (pełnoziarnistej lub innej)
jajko
ok.15g kakao
ok.30ml mleka (możecie spróbować dać więcej )
cynamon, szczypta soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/5 łyżeczki sody oczyszczonej
coś do posłodzenia (dość sporo, ja dałam 1-2 łyżeczki słodziku)

Fasolę zmiksować z jajkiem. Wymieszać z resztą składników. Piec w rozgrzanej gofrownicy przetartej olejem/masłem przez kilka minut.

Ask

19 komentarzy:

  1. wow, rzeczywiście grube! aż nabrałam ochoty na gofry <3 strączki na słodko smakują świetnie, także nie wątpię w to, że były wyjątkowo pyszne!
    to piękne, ze wokół nas są takie osoby :)
    miłego!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie pomyślałam żeby i gofry z fasoli zrobić :D Super pomysł, będzie u mnie w kolejce do wypróbowania:)

    OdpowiedzUsuń
  3. O mamo *.* Jakie grubasy *.* Wyglądają idealnie ♥


    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Faktycznie niezłe grubaski ci wyszły! W takim razie poprosiłabym o przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mam ochotę na gofry, a nie mam gofrownicy :(...
    Tacy ludzie zawsze są potrzebni :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Najgrubsze jakie widziałam! :o

    OdpowiedzUsuń
  7. wow taki prosty przepis, ale nigdy nie wpadłam zeby do ciasta dodac kakao, super pomysł :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Już próbowała ciasta, omleta i placków z fasoli, ale gofrów dalej nie odhaczyłam z fasolowej listy :D

    OdpowiedzUsuń
  9. ale świetne Ci wyszły <3 porywam jednego;*

    OdpowiedzUsuń
  10. noooo, to coś bardzo ciekawego :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Genialnie wyglądają! I to z fasoli, samo zdrowie ;p

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie dość że grubaśne i pulchne to wyglądają na bardzo chrupiące. Ideał <3

    OdpowiedzUsuń
  13. Wow, ale cudownie urosły!*.*

    OdpowiedzUsuń
  14. Z fasoli? Wow, zaskakujące! :)

    OdpowiedzUsuń
  15. dobrze, że podałas przepis bo już chciałam pytać :D
    GENIALNE!

    OdpowiedzUsuń