sobota, 14 grudnia 2013

475. Najlepsze na świecie.


 owsiane bananowe gofry z masłem orzechowym, miodem i bananem


O mamo, jestem w niebie. To były najlepsze gofry w moim życiu.  <3 p="">
A teraz  idę piec szarlotkę na imieniny babci. 

Składniki:
30g płatków owsianych  + wrzątek do zalania(ok40ml)
30g mąki 
mały zmiksowany banan(ok.70-80g?)
białko jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka stopionego masła
łyżka mleka
cynamon, sól, aromat waniliowy

+
masło orzechowe
miód 

Płatki zalewam wrzątkiem i czekam, aż wchłonie się cały płyn. Wszystkie składniki mieszam ze sobą i piekę w dobrze nagrzanej i czymś nasmarowanej gofrownicy. 

7 komentarzy:

  1. O jak tu fajnie u Ciebie! : * Oczywiście obserwuję ♥ . Będę wpadać tu częściej! A bananowe gofry są obłędne! : ) Oraz dodaję cię do ulubionych blogów miesiąca! : ) Jak tez i zapraszam na nowo odświeżony blog! Oraz nowe notki : * Będzie mi bardzo miło ,jeżeli zawitasz : * http://vizualny-swiat.blogspot.com/ Pozdrawiam Serdecznie i Cieplutko! : )

    OdpowiedzUsuń
  2. Pierwsze zdjęcie nieskończenie apetyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Podziel się efektami pracy nad szarlotką ! :))
    Te gofry <3 I to rozpływające się masło *.*

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy pomysł na gofry, koniecznie muszę wypróbować :)
    Pierwsze zdjęcie jest tak kuszące, że aż ślinka cieknie *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. te gofry koniecznie muszę spróbować - jak dla mnie nic w nich nie brakuje ! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Genialne! Wyglądają bosko.

    OdpowiedzUsuń
  7. Gofry goframi, ale to masło! Wierzę, że smakowały nieziemsko :)

    OdpowiedzUsuń